Galerie

Normaal verdwijnen oude kranten bij het oud papier om daarna verwerkt te worden tot nieuw papier. Niet alleen de krant verdwijnt zo maar ook de vele interessante artikelen. Om de voor mij meest indrukwekkende artikelen niet verloren te laten gaan portretteer ik de mensen waar het artikel over gaat in collagevorm.

uit 2013 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Godfried

Godfried

2014

Godfried Bomans. Gemaakt in opdracht.

Amanat

Amanat

2013

Amanat, betekent schatje. In India worden meisjes die misbruikt/verkracht zijn Amanat genoemd om de familie en het meisje anoniem te houden. Artikel n.a.v. de verkrachting wat uiteindelijk tot de dood leidde van de 23-jarige student. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Buddy

Buddy

2013

  Collage n.av. het artikel over Buddy Elias, het laatst levende familielid van Anne Frank. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Caillebotte

Caillebotte

2013

Collage n.a.v. de tentoonstelling van Gustav Caillebotte.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Gele vogels

Gele vogels

2013

Collage n.av. het artikel van Gele Vogels, het boek van Afghanistanveteraan Kevin Powers. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Herman

Herman

2013

Collage n.a.v. artikel over de boekenkast van de oppergod van de Vlaamse literatuur Herman Brusselmans. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.  

Jeff

Jeff

2013

Collage n.a.v. Jeff Hanneman, gitarist van thrashmetalband Slayer overleden na leverkwalen opgelopen na een spinnenbeet.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Julius

Julius

2013

Collage n.a.v. het artikel over Jules Schelvis, overlever van o.a. kamp Sobibor. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Kiss

Kiss

2013

Collage n.a.v. artikel over de brand in nachtclub kiss in Brazilië. Aanleiding tot het maken van de collage was een bericht dat een meisje op haar facebook een een bericht plaatste op het moment van de brand met de vraag om hulp. Uiteindelijk is zij ook overleden.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Lindebomen

Lindebomen

2013

Voor Udaexposed was het thema dit jaar "Lent op zijn kop". Dit n.a.v. de veranderingen in Lent, Nijmegen-Noord. Geïnspireerd door de verhuizing van een 40-tal Lindebomen naar o.a. de Vrouwe Udasingel, waar de bomen rechtop door de straat werden vervoerd met een speciale machine, is deze collage gemaakt. Geheel opgemaakt uit krantenknipsels en de daarbij behorende foto's over alle veranderingen in Lent.

Lucebert

Lucebert

2013

Collage n.a.v. het artikel over de problemen rondom het niet komen van een museum voor dichter/kunstenaar Lucebert in Alkmaar.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Manet

Manet

2013

Collage n.a.v. een artikel over een expositie van Claude Manet. Nieuws dat me raakt, boeit.Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Manray

Manray

2013

  Collage n.a.v. een artikel van Joost Zwagerman over kunstenaar Manray. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Marc

Marc

2013

Collage n.a.v. een artikel over een expositie van Marc Chagall. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Margot

Margot

2013

Collage n.a.v. Margot Woelk. Margot vertelt op 95-jarige leeftijd dat ze tijdens WOII voorproefster van Hitler was.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Mick

Mick

2013

Collage n.a.v. een artikel over de moeder van Mick, een zwaar autistische jongen. Moeder staat voor de onmogelijke keuze: Of Mick thuishouden met kans dat hij haar ernstig verwond, of naar een zorginstelling waar hij enkele uren per dag wordt vastgebonden omdat er te weinig personeel is om hem te verzorgen.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Neo

Neo

2013

Collage n.a.v. een artikel over een expositie van Neo Rauch. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Newport

Newport

2013

Collage n.a.v.artikelen over de beschieting door Adam Lanza op de basisschool in Newport waar 27 leraren en leerlingen omkwamen.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Rauw

Rauw

2013

Collage n.a.v. een artikel over Tom Watkins, de jongen die alleen rauw voedsel van zijn moeder krijgt. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Rembrandt 2.0

Rembrandt 2.0

2013

Collage n.a.v. een artikel over de werken van Rembrandt die nu digitaal worden getoond in Magna Plaza.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Roy

Roy

2013

Collage n.a.v. een artikel over een expositie over Roy Lichtenstein. Nieuws dat me raakt, boeit.Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Sergei

Sergei

2013

Collage n.a.v. een artikel over Sergei Filin, artistiek leider van het Russisch Bolsjojtheater. Sergei kreeg zuur in zijn gezicht gegooid door een jaloerse danser, die kwaad was, omdat zijn vriendin geen hoofdrol had gekregen in een voorstelling.    Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Vincent

Vincent

2013

Een nieuw schilderij gevonden van Vincent van Gogh.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Wilfred

Wilfred

2013

Collage n.a.v. artikel over Wilfred de Bruijn. Wilfred plaatste zijn foto op facebook, nadat hij in Parijs in elkaar geslagen was, omdat hij homo is.   Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.

Hirst

Hirst

2013

Collage n.a.v. een artikel over het werk van Damian Hirst. Nieuws dat me raakt, boeit. Verknipt, gevormd en bewerkt. Het portret bestaat geheel uit delen van het artikel dat gaat over de persoon of het onderwerp.