Welkom op mijn site,

Mijn naam is Dicky Kapel, geboren in 1977 te Nijmegen. 

Van jongs af aan ben ik al bezig met kunst, tekenen en schilderen. Echt serieus wordt het als ik aan de studie Docent Beeldende Kunst en vormgeving begin. Tijdens mijn studie laat ik me, in de opdrachten, vaak inspireren door mijn vaderland de Molukken. Als er in 1999 een burgeroorlog uitbreekt op de eilandengroep besluit ik om mijn talent te gebruiken om met een expositie geld in te zamelen. Met de opbrengst hiervan reis ik in december 2000 naar de nog steeds in oorlog verkerende Molukken om voor 400 leerlingen van drie basisscholen, schoolspullen te kopen. Na deze reis is de inspiratie die ik uit de Molukken put nog groter, wat o.a. heeft geresulteerd in nog meer schilderijen en de beelden voor mijn afstudeerproject "De schoonheid en oorlog op de Molukken".

Na jaren gebruik te hebben mogen maken van het atelier van Philomena van Wamel woon ik sinds 1 februari 2012 in een atelierwoning aan de Vrouwe Udasingel in Lent. Deze straat bewoond door kunstenaars en creatieve ondernemers is een aantal keer per jaar het toneel van grote kunst en cultuurevenementen. Op www.vrouweudasingel.nl meer in informatie.

Ik laat me, in mijn schilderijen, beelden en foto´s inspireren door het dagelijks leven, de Molukken, mijn reizen, mijn zoon Storm, mijn dochtertje Lou en mijn vriendin Tineke.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste werken en exposities kijk dan op facebook.com/atelierdickykapel